sâmbătă, 16 februarie 2013

Si-am primit o leapsa...hai sa ne jucam!

De la Corina .  Corina, multumesc tare mult!
E prima leapsa pe care o primesc, va fi si ultima.

Ca in orice joc exista si reguli :
  1. Prezinta blogul/persoana care te-a nominalizat
  2. Scrie 11 lucruri despre tine
  3. Raspunde intrebarilor primite si formuleaza alte 11 intrebari
  4. Nominalizeaza 9 bloguri pe care le ai in blogroll si ale caror proprietare ( numai doamne, deci ) le admiri si care au mai putin de 200 de subscriberi.
  5. Anunta-le pe doamnele in cauza ca le-ai dat leapsa, pe pagina lor.
Primul punct e bifat, sa trecem la al doilea.
Hmm...sa scriu 11 lucruri despre mine...deci pot sa scriu cam orice, nu?
  1. Imi place sa citesc, in special romane istorice, de groaza si actiune;
  2. Sunt o persoana simpla si astept de la ceilalti sa fie la fel. De ce? nici eu nu stiu, dar am intalnit o groaza de asa-zise persoane "complicate", dar care de fapt sunt mincinoase, ignorante, ipocrite, iar eu nu pot suferi "calitatile" respective;
  3. Prefer sa spun si sa primesc adevarul dur in fata, desi de multe ori nu convine;
  4. Sunt o persoana timida si din cauza asta sunt catalogata ca infumurata, ceea ce e ok pentru mine, pentru ca nici foarte prietenoasa nu sunt;
  5. Nu am multi prieteni, degetele de la o mana sunt foarte multe in cazul meu; dar am foarte multi cunoscuti;
  6. Am invatat sa ma controlez cu succes atunci cand ma enervez; am vazut niste faze foarte urate din cauza lipsei de autocontrol;
  7. Consider ca regulile sunt facute pentru a fi ocolite sau interpretate intr-un anumit fel; sunt mai rebela de fel, nu sunt deloc supusa, lucru care nu e neaparat bun sau care mi-a facut bine, dar... asta sunt;
  8. Nu pot suferi fustele, rochiile, culoarea roz, muzica clasica, opera, muzica simfonica ( imi dau realmente o stare de iritare foarte mare );
  9. Iubesc copiii, animalele, imi plac florile de primavara;
  10. Imi place sa ajut oamenii; iubesc viata la tara.
  11. Nu sunt o persoana religioasa; respect si nu comentez credintele altora si astept acelasi lucru in schimb.
Buuun! Sa trecem mai departe cu raspunsurile la intrebarile primite :
1. Ce v-ar place sa faceti in timpul liber?
Ce mi-ar place...deci pot sa visez :). Mi-ar place sa am doar o zi libera, numai una, in care sa stau in motul patului si sa citesc, avand langa mine un filtru plin de cafea si vreo doua cutii mari de inghetata.

2. Ce parere aveti despre viata la tara?
Pai daca mi-am luat barbatul, copilul si pisicile si ne-am mutat la tara, ce parere oi avea :))? Consider ca viitorul e la tara, dar numai prin munca adevarata se poate face asa. Imi place libertatea pe care mi-o da bucata mea de pamant si bucata mea de cer.

3. Care sunt dulciurile preferate? 
 Crema de zahar ars, inghetata cu frisca, placinta de dovleac.

4. Care e cartea preferata?
E o serie, de fapt : Cavalerii Ordinului Basarab - Ioan Dan.

5. Va plac lucrate in casa? Lucrati si voi? Ce?
Cred ca te-ai referit la lucruri cusute sau de genul.  Eu nu stiu sa cos, nu-mi place si nici nu vreau sa invat. Nu am rabdarea necesara. Si nu-mi place sa cos! Totusi, imi plac la nebunie ciorapii de lana si-i port cu placere.

 6.  Ce parare aveti despre obstacolele intalnite in viata?
 Ce nu ma omoara, ma intareste.


7. Credeti in soarta/destin?
 Nu.

8. Ce fel de muzica ascultati? 
Hard rock, heavy metal.

9. Aveti animale? De care? cum se numesc? 

 Frate, cat am ras la faza asta. Dar ok! daca vrei sa stii :).
Am patru caini : Ursu, Piston, Hotu si Mairon; si sapte pisici : Mitilla, Bela, Tonto, Misu, Aia Mica Alba, Grasa, Fane.
Mai am cam 12 gaini si 9 rate, dar sunt pasari. Si ele au nume, sa stii :)).

10. Ce va linisteste?
Mai multe lucruri, enumar cateva : sa ma uit la un rasarit fabulos cu o cana de cafea si o tigara in mana, Metallica, Rammstein, Pantera, imbratisarile lui Lucian, sunetul ploii pe acoperis, linistea satului.
  
 Acum regulile jocului spun ca trebuie sa nominalizez 9 bloguri create de doamne care au mai putini de 200 de subscriberi. 
E! Asta nu-mi place! In primul rand ca nu toata lumea are numarul de subscriberi afisat. In al doilea rand, ce aveti cu barbatii :)? Blogroll-ul meu are numai persoane pe care le admir si de la care vreau sa invat. Si-s cativa barbati acolo.
Pai, mai fetelor, sincer zic : ce ne-am face noi fara ei? Asa cum sunt ei, parca veniti de pe alta planeta, viata noastra ar fi mult mai sobra, saraca, linistita etc fara ei. Cine ne-ar mai face muncile barbatesti in casa, cine ne-ar mai rasfata, enerva, iubi, amuza? Cine s-ar mai duce la doispe noaptea sa ne cumpere lamai si pepene, atunci cand suntem insarcinate? ( da, recunosc, am facut-o si n-am mustrari de constiinta, dar ii sunt pe veci recunoscatoare!). Noi pe cine am mai iubi, enerva, cicali, pupaci, rasfata?
Asadar, rostul jocului este ca sa facem cunoscute alte bloguri, care-s la inceput sau cred eu/noi ca nu-s atat de cunoscute. 
Voi trece 9 bloguri pe care eu le consider interesante si de la care aveti ce invata, indiferent de sexul proprietarului si nu voi da leapsa mai departe, pentru ca am incalcat o regula ( sau am schimbat-o, in stilul meu caracteristic).
Cele 9 bloguri sunt : 
  1. Ferma Moise  
  2. Daniel
  3. Alex
  4. Iulian
  5. Brandusa
  6. Maria
  7. Alex si curtea lui
  8. Martha
  9. Lumi 
Corina, multumesc inca o data pentru aprecieri si pentru invitatia la joc. Mi-a facut placere.

15 comentarii:

  1. Iuliana, iti multumesc! Nici eu nu ma dau in vant dupa jocuri dar asta mi s-a parut interesanta si am primit-o de la cineva tare drag mie. Iar cu "doamna/domnisoara" ma bucur ca ai schimbat regula. Probabil nu a ajuns inca nimeni la dilema ta...
    Un week-end linistit iti doresc si o saptamana implinita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc, Corina :) pentru aprecieri si pentru invitatie, chiar mi-a facut placere.
      Week-end placut si cu ceva soare, daca s-o putea :)!

      Ștergere
  2. V-am descoperit intamplator acum cateva saptamani si de atunci va urmaresc postarile cu zambetul pe buze caci va simt " de-ai mei " ... In octombrie mi-am luat sotul si labradorul si ne-am mutat la tara iar acum linistea noastra este focul ce trozneste in soba , pisica din varful patului si linistea satului .
    Nu stiu cum va fi , stiu doar ca privesc zilnic bucata de pamant din spatele casei si o vad cu ochii mintii verde si plina de legume ; habar nu am cum voi transforma acest vis in realitate eu , copilul nascut - crescut intre betoane ce credea ca pepenii cresc in copaci , nu stiu dar imi doresc atat de mult incat nu se poate ca macar o rosie si un fir de patrunjel sa reusesc sa cultiv anul acesta .
    Va doresc numai soare , liniste si iubire !

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu m-am intrebat de ce nu si domni...asa ca am schimbat un pic.Sa aveti un sfarsit de saptamana relaxant.

    RăspundețiȘtergere
  4. V-am descoperit acum cateva saptamani in timp ce cautam sa invat cum si de unde sa incep cultivarea gradinii de legume si de atunci faceti parte din clipa de cafea si relaxare . In octombrie mi-am luat sotul si labradorul si ne-am mutat la tara si de atunci serile noastre sunt pline de liniste si pace .
    Avem un teren mare in spatele casei pe care cu greu l-am defrisat putin pana sa vina vremea rea si pe care zilnic in vad cu ochii sufletului plin de dragele mele legume ; nu stiu cum voi face asta eu ,copilul nascut-crescut intre betoane ce credea ca pepenii cresc in pomi dar imi doresc enorm si eu zic ca si asta conteaza destul ....nu stiam eu cum se tine un topor in mana si acum sparg lemne de mama focului asa ca zic ca si cu gradina nu poate fi foarte foarte complicat ; si apoi am citit atatea aici , deja am printat sfaturile cu alaturarea culturilor si am refacut schemele anterioare deci SA VINA PRIMAVARA AIA ODATA !!!!!!!!
    va doresc numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Monica,

      Desi iarna nu si-a depasit timpul si mie imi pare tare lunga.
      Cred ca am mai primit un comentariu de la tine, imi pare cunoscut labradorul :))).
      Oricum, felicitari pt decizia de a lasa orasul si nu-ti face probleme cu legumele, sigur o sa ai destul incat sa dai si la altii.
      Multumesc pt ca ma citesti si te mai astept.

      Numai bine,

      Ștergere
  5. multumesc pentru invitatie!nu ma dau in vant dupa lepse, dar multumesc ca te-ai gandit la mine :)
    si eu ma gandeam azi ca primavara pare undeva foarte, foarte departe, desi ne mai despart de ea vreo doua-trei saptamani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred c-ai citit foarte atent ce am scris, pentru ca nu ti-am trimis nici o invitatie :). nici tie, nici celor mentionati in lista.

      Ștergere
  6. vroiam sa zic pentru nominalizare :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesan blogul si util in acelasi timp. Sa aveti o primavara frumoasa plina de liniste si inspiratie. Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit si multumesc frumos :)!
      Rogu-te nu ma domni :)

      O primavara frumoasa iti doresc si eu.

      Numai bine,

      Ștergere
  8. Buna seara la voi !
    De cateva ore bune caut sa aflu ce fel de seminte sa cumpar si mai ales de la ce producator , nu mi-am inchipuit ca si asta se face in fct de anumite reguli ! Pe bucata mea de pamant as vrea sa cultiv si cartofi dar a gasi max 1 kg de cartofi de samanta observ ca e mai greu decat ma asteptam . Cred ca pana la urma il rog pe tata sa apeleze la prietenii lui din copilarie din Turda , bunica mea a locuit acolo unde era Statiunea de cercetari agricole , eu acolo imi faceam vacantele deci sper sa ne descurcam astfel ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara si la voi :),

      In primul si-n primul rand eu zic sa te orientezi spre producatori romani. Fiind primul an, poate e mai bine asa. Semintele sunt luate de la plante aclimatizate. Cum sunt cele de Buzau.
      Ref la cartofi, acu`nu stiu din ce zona esti, dar stii ca zona Lunguletu e vestita pt cartofi si varza. In mod sigur vei gasi si seminte.
      Totusi, eu zic sa nu te preocupe foarte tare partea asta cu producatorii..mergi intr-un dedeman sau hornbach si ai seminte pe alese. Eu anul trecut asa am facut si a fost ok.

      Ștergere
  9. eu zic ca a fost buna leapsa asta :D ca sa te mai cunoastem si noi un pic, Iuliana :D. pupici (Alina)

    RăspundețiȘtergere