luni, 18 februarie 2013

Sezon

A trecut si weekend-ul asta in care a nins incontinuu, noroiul fiind la el acasa la noi in curte. Ma uitam la liliac care a inmugurit si ma durea inima cand vedeam fulgii de zapada pe saracutii mugurasi.
In solar cam totu-i gata, mai trebuie bagat o data motocultorul pentru ca balegarul sa fie bine amestecat in pamant. Lucian a adus un solarel mai mic, special pentru rasaduri, pe care l-a invelit ca sa vedem ce temperatura are pamantul sub atatea folii. Temperatura pamantului a fost sambata de sapte grade. Inca-i frig. Chiar si cu folia de agril tot este rece. Mai asteptam, n-avem ce face.
In rest, la noi in curte, love is in the air!
Vulturica are treaba intr-una cu gainile, in special cu brahmutele, care-s favoritele lui. Se poarta foarte frumos cu fetele, le arata apa si mancarea, le scoate la plimbare, iar ele canta incet, in surdina, multumite si recunoscatoare.
Armando, cocosul pitic, e cel mai harnic la trebusoara asta,  ia " fata" la toti cocosii. Sta numai sus pe cotet, isi ocheste prada, isi ia avant si zboara exact pe ea. Isi rezolva problema rapid, gaina in cauza nici n-are timp sa tipe si zboara imediat la loc pe cotet, insotit de privirile uimite ale cocosilor care nici nu apuca sa se miste, daramite sa-i faca ceva. Raman ca niste tantalai uitandu-se in sus la el, iar el se infoaie si se misca mandru nevoie mare.
Blondu nu prea are parte de gaini, asa ca in continuare face vizite la rate, numai ca ratoiului ( care e printre cei mai fericiti masculi ai curtii, are numai si numai pentru el opt rate, adica un harem in toata regula) i s-au cam umflat muschii in ultimul timp si-l ia la bataie.
Ratoiul face niste scheme de imperechere de m-a lasat cu gura cascata! Cat de bland se apropie de fete si cum le atinge in asa fel incat sa nu le sperie. E un domn adevarat!
Unul din cocosi, mai istet, a atras o puicuta in solar. S-au plimbat aripa langa aripa cat e solarul de lung si lat, au vorbit pe limba lor, iar el ii facea mici cadouri, niscai rame. Dar cum nici ramele nu-s atat de proaste, s-au ascuns mai adanc in pamant, lasand in urma lor un cocos disperat si o puica imbufnata.
Dar baiatul a avut noroc! Lucian era in solar si dadea la cazma, incercand sa faca o poteca mai acatarii. Si atunci a inceput o prea frumoasa colaborare : Lucian sapa, ramele ieseau, cocosul cel istet ochea cate una, se apropia cu tupeu si o apuca in cioc, fugind apoi la puica si lasandu-i darul la picioare. Iar ea, atat de delicata, o lua recunoscatoare in propriul cioc si o inghitea hulpav, in timp ce el se intorcea alergand la Lucian si astepta nerabdator aparitia unei alte rame.
Martanii intrara si ei in sezon, dar nu prea au noroc de fete, in plus cum se intind putin spre Mitilla si Bela isi iau bataie in cel mai barbar stil de la cele doua amazoane.
Hotu pleaca dimineata si vine seara infometat, batut, invins.
In fiecare seara imi face cate o surpriza : ba vine in trei picioare, ba vine si se pune in fata mea miorlaindu-se si dand din cap, semn ca-l doare una dintre urechi, iar aseara a venit tarandu-se ca o rama, scheunand si s-a pus cu picioarele in sus, parca spunandu-mi ca s-a predat, ca-i prea batran pentru asta. A mancat, a baut, a dormit, iar dimineata bineinteles ca a fost lipsa la apel.
Barbatii astia... :).

13 comentarii:

  1. Miroase a primavara in curtea ta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. ehe! si ce e! si tare mi-ar place sa am curtea plina de " brotacei pufosi" de pui si rata.

      Ștergere
  3. O sa ai puisori dar sa vina odata primavara mult asteptata!

    RăspundețiȘtergere
  4. stai un pic, acum da zapaciripeala in pasaretul zburator, sa vezi ce vuiet fi-va!

    RăspundețiȘtergere
  5. hai ca "m-am" ras de cocosii tai! haioasa povestire.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-i așa că în curtea cu păsări se întâmplă niște telenovele mai tari ca alea coreene?

    RăspundețiȘtergere
  7. ultima replica m-a dat gata :)))))))) (Alina)

    RăspundețiȘtergere