joi, 28 februarie 2013

Dimineata cu soare

Dupa cateva zile cu ghinioane incredibile, cu vreme super urata si rece, cu noroaie pana-n gat, in sfarsit a aparut si soarele.
Unul din multele ghinioane : marti, Renault-ul meu a decis brusc si hotarat ca trebuie sa schimbam alternatorul. Nu aveam nimic impotriva daca imi spunea din timp, dar el a hotarat lucrul asta dimineata, pe A1, intre km 30 si 23, lasandu-ma fara curent in plin camp. A fost minunat.
Evident ca n-am mai ajuns la munca, dar tot raul a fost spre bine pentru ca am petrecut o dupa-amiaza foarte frumoasa numai eu si Adi. M-a ajutat la gatit, el a tocat legumele, apoi a hotarat ca vrea sa gateasca prima ciorba din viata lui. Asa ca l-am lasat, l-am indrumat, iar ciorba a iesit foarte gustoasa. Altfel nici nu se putea!
Azi dimineata am observat ca au aparut petice de iarba prin curte. Totul era senin, nu am avut parte inca de un rasarit spectaculos, dar cerul era senin, aerul era tare si totul era linistit.
Cainii, pisicile, gainile si ratele erau si ele fericite si cu chef de joaca.
Una din matoancele mici, Aia-Mica-Alba, din topaiala in topaiala a ajuns intre cele doua brahmute. In stanga, dreapta si-n fata nu prea avea cum sa se miste de ele. Cum dadea sa plece, cum gainile isi intindeau gaturile a ciupitura. Pana la urma a hotarat sa se puna cu spatele la ele si cu fata la gard. Si a ramas asa nemiscata foarte mult timp, pana cand gainile au considerat ca poate face parte din gard si au plecat. Matoanca si-a intors incet capul si dupa ce s-a asigurat ca nu mai e nici un pericol a zbughit-o la fuga, oprindu-se tocmai in pod.
Unii din cocosii mai indrazneti s-au urcat sus pe magazii, parca sa fie mai aproape de soare. Sau poate faptul ca sunt sus, le da un sentiment de cocosi atotputernici, stapani pe plantatie.




Am asteptat soarele cu atata nerabdare. Sper sa o tina tot asa, sa se usuce cat de cat noroaiele ca sa pot intra in gradina.
Abia astept sa incep munca adevarata, sa muncesc sa dau in branci, sa ma doara spatele si mainile.

16 comentarii:

  1. Mult ai lipsit:)
    E soare, e frumos, numai sa muncim prin gradini, abea astept sambata!
    Binenteles piticii nu lipsesc de pe acoperis:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. piticii sunt intotdeauna pe acoperis, ei i-au invatat pe ceilalti sa stea acolo :)

      Ștergere
    2. Stii ce e culmea ca la noi nu se urcau pe acoperis:)) Numai curcile dorm pe magazie:))

      Ștergere
  2. Ce vorbesti, dom'le, singurul stapan acolo e solarul! Domina pe toti si toate de departe! Si abia a inceput, sa vezi ce-o sa va domine pe voi! Sanatate si spor! (ma gandeam ce-i cu tine...imi pare rau de chestia cu masina)

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa-ti amintesti ultima propozitie foarte repede si o sa te miri ca tu ai zis :)))
    Curand vine primavara...simt eu asta :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Cocosii isi marcheaza teritoriul prin cantec. Ca multe alte pasari de fapt. De aceea canta mult noaptea. Pt. ca fiind liniste deplina, sunetul de aude pana departe. De altfel, tot cantand, isi cunosc in permanenta vecinii. De urcat pe cotet tot din acelasi motiv se urca. Fiind mai sus, sunetul scos de ei se "propaga" pe o distanta mai mare, deuade de la o distanta mai mare si astfel isi marcheaza mai bine teritoriul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eheee mai un pic ,cind te vor durea toate aleaaaaa nu stiu daca vei mai fi asa fericita! Spor si mult soare! Mirela

    RăspundețiȘtergere
  6. Clar, vine primavara. Sa aveti o primavara frumoasa plina de bucurii si impliniri.

    RăspundețiȘtergere
  7. O, da! Să vină odată. Și aici dă semne din greu. Au venit graurii călători, azi dimineață cânta unul de mai mare dragul! Și cerul s-a limpezit și el. Mâine avem program în aer liber. :)
    Spor la treabă vă urez și cât mai multe bucurii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Și pentru că deja suntem, calendaristic vorbind, la schimbare de anotimp, vă doresc o primăvară minunată și numai bucurii.

    RăspundețiȘtergere