duminică, 26 aprilie 2015

Despre una, despre alta

Uite cum am intrat in ultima saptamana din aprilie si nici nu mi-am dat seama cum au trecut zilele. Au zburat de-a dreptu`!
Multe treburi de facut in perioada asta, gradinarii stiu mai bine, din pacate noi nu am apucat sa facem inca multe dintre ele.
Cum mai e pe la noi? Pai s-o luam pe rand.
Avem pasari care isi dezbraca penajul de iarna, asa ca pe langa nebuniile din curte, avem si un aranjament foarte colorat de pene si fulgi.
Gainile arata intr-un mare fel, ciufulite si cu portiuni goale de piele ici si colo, zici ca toate si-au bagat ghearele in priza. In schimb, ratele sunt aranjate, desi isi arunca si ele fulgii grosi de iarna.
Mai avem niste caini care si-au schimbat programul, sunt activi dimineata si seara, iar peste zi dorm ca bestiile la umbra, singura miscare care o fac fiind cea de tarare spre umbra, atunci cand soarele ajunge in locul unde dorm.
Mai avem o gramada de pisici capiate si cu chef de joaca la orice ora din zi sau din noapte. Se joaca in soare sau se tavalesc prin iarba, topaie dupa fulgi ridicati de vant, alearga de nebune din pom in pom in sprinturi scurte, combinate armonios cu sarituri inalte, insotite de tipete isterice, atunci cand se intalnesc una cu alta.


E senin si cald, iar soarele ne ofera generos, dimineata si seara, picturi vii si frumoase, asa cum numai el stie sa le faca.
Prin curte-i totul verde, florile de corcodus si prun au trecut, le astept pe cele de mar si par, sper sa nu le astept in zadar.


In gradina nu am intrat inca, am si un motiv intemeiat de care voi vorbi alta data, dar sper ca peste o saptamana sa pot lucra si acolo.
In solar insa, treaba-i alta.

Vedete-s rosiile, evident. Cele din prima tura sunt in floare, cele din a doua tura sunt inca bezmetice, incercand sa-si dea seama ce li s-a intamplat.


Ca sa nu se simta singure si parasite, le-am plantat si cate un tovaras langa ele, sa-si petreaca vara impreuna: cate un fir sau doua de busuioc verde sau rosu. Si el inca bezmetic, dar isi vor reveni cu totii curand.


O alta vedeta din solar ar fi castravetii, care dupa perioada de stagnare specifica plantatului definitiv, au inceput sa creasca. Sper ca anul asta sa avem castraveti, nu ca anul trecut.


Cat de curand trebuie sa plantam ardeii grasi si vinetele, sunt mari si dau semne ca s-au cam saturat de ghivece. Dupa care va urma tura trei de rosii. Apoi, tura a patra de rosii si ultima.
Oricum ar fi, sunt optimista. Clar, anul asta ne da semne bune!

2 comentarii:

  1. Buna dimineata. Foarte frumos si ordonat la voi, ca de obicei, felicitari pentru munca si rezultate si sa aveti spor si roade bogate.
    O duminica linistita va doresc.

    RăspundețiȘtergere