luni, 6 octombrie 2014

Dupa week-end

Week-end-ul ce tocmai a trecut a fost unul extrem de spornic si placut, sper sa-l fi avut si voi la fel.
Imi facusem ceva planuri mari cu niste muraturi si ceva curatenie apasata in casa, cu readus covoare acolo unde le e locul ( e deja tare frig seara si simteam din plin lipsa lor), planuri pe care am reusit sa le indeplinesc.
Sambata, dupa ce a plecat Lucian la livrari, mi-am luat copiloiul din dotare si am intors casa cu susul in jos ( ce bine e sa ai copiloi mare care sa te ajute la treburi, atunci cand are el chef).
Am picat seara lati de oboseala toti trei, dar cu satisfactia muncii indeplinite bine.
E chiar bine cu covoare acum, astept sa facem si primul foc in soba, cand i-o veni vremea.
Duminica dimineata, cand am iesit p-afara, am zis ca nu vad bine. Gheata subtire de peste tot m-a anuntat brutal ca prima bruma a venit si pe la noi.
Plantele in solar n-au avut de suferit, pe afara sunt cam zapacite un pic unele dintre ele.
Ma uitam la vinete, in curand ar trebui sa incep recoltatul semintelor, in special cele albe, pe care le-am lasat anume pentru asta, sunt batrane, galbene si super coapte.


Plimbandu-ma prin curte ma gandeam ca as mai putea recolta o tura de menta peste cateva zile, cu putin ajutor din partea vremii.


Dupa plimbari, duminica mare lucru nu am mai facut, numai cateva, foarte putine, borcanele de muraturi dimineata, Lucian un razor de salata verde, iar dupa-amiaza am asteptat niscai oaspeti pe la noi.

 Curtea incepe sa se imbrace in frunzele cazute din copaci, unele-s rosii, unele-s galbene. Ciulinii s-au uscat si se agata de haine si-n blanile animalelor.
Gainile, ratele si cainii s-au impodobit de iarna, asemenea si pisicile, care-s tare cersetoare de cand s-a lasat frigul, vor sa intre in casa.
Prin sat e agitatie, trec carute si tractoare cu remorci pline de porumb, alte tractoare care pregatesc culturile de toamna misuna si ele agitate, alte carute pline cu lemne pentru foc trec agale pe ulite.
Pregatirile pentru iarna ce vine sunt in toi.

5 comentarii:

  1. La tine a dat bruma si la mine pare ca e primavara :)) Rosiile, vinetele si fasolea au flori... Nu ma astept la roade, dar ma amuza situatia:) Curind va trebui sa curatam si noi gradina si ... sa facem tuica:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce stiu ele, dragele. Simt caldura si o dau inainte. Tuica, zici? Sunteti tari :)

      Ștergere
  2. Anu' trecut a fost si pe la noi bruma la inceput de octombrie. A distrus partial rosiile. Acum rosiile din gradina au fost distruse, 95%, de a doua tura de mana, cea de la sfarsit de septembrie, cu care n-am mai luptat. Pentru mancare avem cateva rosii prin mini-solar. Pregatim gradina de iarna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul e ca anul asta a fost un an tare rau pt rosii. Atata munca degeaba, atata fire pierdute.
      Noi in solar ne-am apucat sa le scoatem si pe undeva parca ma simt mai bine, am scapat de griji, ne-au scos fire albe.
      Poate la anul...

      Ștergere
    2. Solarul reprezinta singura metoda curativa care poate distruge mana 100%. Insa cu alte prejudicii pentru plante.

      Ștergere