joi, 14 noiembrie 2013

Motive de a zambi cu noaptea-n cap ( la tara )

V-am mai povestit eu, in timp, de socul pe care l-am avut cand vedeam dimineata, la sapte jumatate cand plecam spre birou, oameni pe strada, vecinii mei, care zambeau!
 
Dimineata in jurul micului dejun la discutii.

 Eu, oraseanca, bucuresteanca incruntata, mereu cu capsa pusa, careia ii sarea mustarul la orice si la oricine i se parea ca se uita cumva stramb, am ramas socata.
Iar primul gand, cand am vazut primul vecin ca-mi zambea atunci cand ma saluta, a fost ca .... nu e sanatos la cap, ca nu mai sta pe creanga lui.



Dar am intalnit si al doilea vecin care mi-a zambit si al treilea...si am ajuns la concluzia ca eu sunt cea defecta, ca eu vad lucrurile altfel, ca nu toata lumea imi vrea raul, ca am avut si mai am ochii inchisi.

Ceata printre copaci.
 
Avem un vecin, sta pe undeva prin coltul strazii cred, care ne e tare drag, Lucian ii spune Unchiu`. Intr-una din zilele cand eram inca nou-sositi in sat l-a oprit pe Adi, l-a intrebat cine e, de unde e, unde sta si apoi l-a sarutat pe crestetul capului si i-a urat bun sosit.
Pe noi ne saluta zambind, un pic timid, isi ridica mana si o flutura, in acelasi timp dand si din cap. E foarte, foarte simpatic.

In timp am inceput sa vad. Am inceput sa vad si am inceput sa-mi capat abilitatea de a ma bucura la orice lucru simplu in aparenta. Am inceput sa mai las deoparte nervii si dracii. Am inceput sa ma pot calma la vederea unei...buruieni, unui animal sau unei pasari.

Criminalul

Azi dimineata, dupa ce am terminat cu hranitul pasarilor si animalelor, m-am dus in gradina ( care e urata si trista acum ), iar boboceii, tucurasii cum ii alint eu, veneau dupa mine ca niste catelusi.
M-au ajuns, au stat langa mine, m-au asteptat, apoi m-au insotit pe drumul de intoarcere.
Un motiv minunat de a zambi cu noaptea-n cap.


Hoata de papuci


Alt motiv de zambet a fost joaca unei rate cu o frunza de varza, o lua, o baga in ligheanul cu apa si o balacea acolo, apoi o scotea.
Cred ca ajungea la concluzia ca inca nu era indeajuns de curata pentru a o manca, pentru ca iar o baga in apa si-o balacea.



Tonto, cel mai bland si mai fraier dintre motani


Un alt motiv de zambet a fost joaca lui Mairon cu Vulpita la 6 dimineata. Cand am iesit din casa, ei se alergau si se jucau in iarba.






Azi dimineata a fost ceata. O ceata densa si lipicioasa. Nu-mi place ceata, iar pentru un sofer este destul de neplacut sa aiba de a face cu ea.
Totusi azi dimineata m-am simtit bine in ceata din curtea mea. Am vazut si partea frumoasa. Am stat si am ascultat cantecul cocosilor, latratul cainilor si vorbele neintelese ale oamenilor care treceau pe strada.

Si alte motive de a zambi de dimineata la tara sunt rezultatele muncii depuse, rezultatele eforturilor tale, rezultatele zbaterilor tale.

Marar - in curand "pe ecrane"

Patrunjel - in curand "pe ecrane"



Vinete mari si frumoase

Salata crocanta si gustoasa

N-avem nici un merit aici, dl Castravete a iesit el singur, bag de seama ca-i place la noi

Spanac fraged tocmai bun pentru o salata asortata

Rosii care-si retraiesc copilaria

Va asteapta comenzile pentru ca in curand o sa-i duceti dorul.
 Adica sper sa-i duceti dorul si sa nu luati bombele chimice din supermarketuri.
Rosii tomnatice


Gogonele care-si asteapta borcanele

O Rosie care a iesit ca asa vrea ea

Ardei grasi ( foarte harnici au fost )
 

Noul sezon incepe

Ajutorul nostru de nadejde
Un alt motiv de a zambi a fost inainte de a incepe sa sune ceasul.
Azi dimineata, din somn, am auzit un sunet de motor. Am deschis ochii si am ascultat. Unul din vecini isi incalzea tractorul ca sa plece la munca. Am ascultat apoi printre sunetele motorului: cocosii nu canta, ceasul n-a sunat, deci nu e cinci jumatate, mi-am zis.
Apoi am stat si m-am gandit ca la Bucuresti daca indraznea vreunul sa faca zgomot la sapte dimineata faceam ca trenul si toata ziua era stricata.
Dar aici, azi, nu. Nu m-am enervat, nu m-am suparat, nu am bombanit. Omul se pregatea sa plece la munca. Omul avea treaba de facut. Iar eu inca dormeam.
Si...am zambit :). Apoi am auzit ceasul, l-am inchis, apoi am auzit cocosii si m-am dat jos din pat via cafetiera.
A inceput o noua zi ! Ce bine :)!


8 comentarii:

  1. toate frumoase la voi,....vad.....dar ce nu pricep e de ce ii zici la Mairon( catelul negru din poze ,cred ca el este) Criminalul?!? o fi facut vreo nazbatie urata?!?! mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Mairon este in poze.
      A facut nu una, ci doua "nazbatii". Am povestit intr-una din zile cum a mancat un cocos, apoi s-a apucat si de o brahma pe care numai a muscat-o f rau, intr-un final murind.
      De atunci asa ii spun, criminal. L-am iertat acum, dar e sub observatie.

      Ștergere
    2. offff si la mine fetita o catea pe care iubiti edili au sterilzato si apoi afara pe stada cu ea mi-a terminat o gaina,care si aia a ramas dupa ce au murit toate din nu stiu ce cauza,si a desvhis usa la adapostul papagalilor vreo 20 la numar si praf a facut,uni au zburat dar alti sarmani caput cu ei ....asta find prin primavara vara!!! ce sa fac cu ea sa-i dai in cap nu pot!!! mirela

      Ștergere
  2. Frumoasa viata mai ai! O data cu mutarea ti s-a schimbat tot Universul, dar in Bine! Te apreciez mult!
    Ana M

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu-i atat de frumoasa, dar incerc sa o fac.
      si asa cum am zis incerc sa vad ce e frumos si sa inteleg cate ceva din jurul meu.
      dar ai dreptate, s-a schimbat tot Universul nostru in Bine.

      multumesc pt aprecieri :)

      Ștergere