marți, 26 noiembrie 2013

De marti seara, amestecate

Iata ca ninge.
Afara, acum, la noi e un pui de viscol. E frig, umezeala si urat. Nu-mi place perioada asta de trecere de la cald la frig, cand e noroi si umezeala. Dar asta-i firea lucrurilor si nu facem tot ce ne place intotdeauna.

In solar am strans ultimele vinete, ultimele gogonele si o parte din ardei. Am reusit sa dam aproape tot, numai gogonele, pentru ca v-au placut, am mai oprit din ele ca sa mai pun o tura in week-endul asta. Iarna-i lunga...
In plus, am sa bag in beci ladite cu gogonele si le voi lasa acolo sa se coaca-n legea lor. Si sper ca in doua sau poate trei saptamani sa mancam rosii. Evident ca nu vor avea gustul de asta vara, dar tot e ceva.
Mai avem de strans ardei capia si grasi, mai sunt destui in solar, trebuie sa ne grabim pentru ca nu vor rezista expusi mult timp la frig si mai avem ghivece cu ardei iuti.
Salata, spanacul, ridichiile rezista eroic pana acum. Normal ca nu vor mai putea rezista daca vremea se va raci mult. Sper ca week-endul asta sa nu fie ultimul cu livari de legume proaspete. Om vedea...

In casa am umplut pervazurile cu ardei iuti. Toti au fructe si sunt infloriti, desi unii au fost atinsi de frig, si-au revenit. Ma bucura atunci cand ii vad la ferestre, imi aduc aminte cat de frumos le statea la toate plantulele mele in solar asta vara.

Pentru sezonul urmator avem planuri mari, anul asta am invatat foarte multe, din toate punctele de vedere si am inceput sa vedem altfel lucrurile.
Nici nu am scos toate vrejurile din solar ca ne gandim la ce va fi si cum vom face si unde vom planta.
Lucian a achizionat un sistem de incalzire, sa-i zic, pentru a incepe sa facem rasaduri mai devreme. Sunt tare curioasa cum va fi, va voi spune si voua atunci cand va fi timpul.

De saptamana viitoare ar trebui sa incep sa lucrez de acasa. Ai mei, de la serviciu, au fost de acord. Pana la urma chiar sunt o norocoasa, desi mi-a ajuns naveta asta groaznica timp de 1 an si jumatate. Zilnic aproape 200 km dus-intors.
Voi salva 3-4 ore pe care le pierdeam zilnic pe drum si asta-i un lucru mare.
Orele astea pe care le voi recupera vor fi numai si numai ale lui Adi. Avem de vorbit, avem de invatat, avem de recuperat multe. Trebuie sa ne punem la punct cateva materii pe care nu le agreaza deloc. Matematica e prima pe lista.

E tarziu si-s obosita si nici nu stiu de ce m-a apucat scrisul la ora asta. Cred ca de la vreme.
Dar o sa ies sa mai fumez o tigara si apoi ...somn de voie. Uf, ce zi a fost si azi!

10 comentarii:

  1. Eu ma bucur in fiecare moment pentru voi si va admir in continuare. Va doresc de pe acum ca planurile pentru la anu' sa vi se implineasca :)

    RăspundețiȘtergere
  2. sa iti spun drept eu cind am vazut in reportaj ca sunt 80km pina la capitala....m-am gindit : oare nu io fi greu la fata asta?!?e totusi departe pt o naveta!!! bine ca nu mai mergi....si la cum sunt drumurile la noi,soferi....si mai e si iarna iarasi....pupici Mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. greu? calvar :)
      mai ales iarna sau cand ploua torentiala sau cand era ceata. pffff

      Ștergere
  3. felicitari pentru cea mai mare realizare - cred eu - faptul ca vei lucra de acasa! sper sa te poti tine de cuvant cu acele ore alocate doar baiatului (eu am avut o asemenea autopromisiune acum ...1000 de ani. abia imi luasem masina de spalat automatica, copilul avea vreun an, alocam orele in care masina functiona cititului! consideram ca sunt orele mele! m-a tinut vreun an!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu asa sunt hotarata sa fac, mai sunt si obligata cumva pt ca Adi chiar are probleme la matematica.

      Ștergere
  4. ma bucur tare c-o sa lucrezi de-acasa, scapi de ore pierdute, trafic, nervi si scutesti o multime de bani pentru combustibil (plus ca stai cu adi!). mi se pare mie sau intri usurel in modul de sarbatori?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ti se pare, chiar incep sa intru, unde mai pui ca dimineata era totul alb, alb, alb

      Ștergere
  5. Bravo , asta da realizare cu lucratul de acasa. Tare mi-as dori si eu asa un job. Ce sa mai zic de tine? Ai scapat de drumuri , stopuri , blocaje , alimentari , mai ales alimentari... Parca vad ca la primavara o sa ne prezinti biroul din solar. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mai ales alimentari, cata dreptate ai :)
      da, e o realizare, dar am gasit si intelegere, ca altfel...

      Ștergere