joi, 27 iunie 2013

Azi am chef...

... de orice altceva, dar nu de stat in biroul meu din Ferentari!

Ma, erau dimineata acasa 15 grade, ma! 15 grade! Mooaaa, ce viata! M-a luat frigul cand am iesit afara la prima doza de tutun, asa ca mi-am luat un pulover pe mine.
Si-am plecat prin gradina in pantaloni scurti si cu slapii in picioare, am intrat in iarba uda (ca a plouat bine) si m-am plimbat pana mi-au inghetat picioarele.

Ha! Porumbul dulce are papusoi, ce bucurie! Oare cel de la camp ce-o mai face? Trebuie sa mergem pe acolo.
Ah, graul! Graul se apropie de final, in curand il aducem acasa. Desi am avut emotii, avem grau! Au pasarile ce sa manance, iar noi nu mai scoatem atatia bani din buzunar.

Ia uite, in curand o sa gatesc varza calita, pentru ca fetele-s cam gata.
Nu-s mari, dar sunt tocmai bune.

Asa de bine este afara, m-as fi bagat direct in gradina la bibileli de plantute, la facut ravagii in buruieni si musuroit rosii.
Da` de unde?! A trebuit sa-mi urc fizicul in masina si sa-l car la " plantatie".

Acum stau in birou si mi-am terorizat colegii cu Rammstein. Ma apuca rar, dar si cand ma apuca...
Vreti sa stiti ce ascult exact acum? Biiiine, voi ati vrut-o :).


Ca sa ma incalzesc un pic, am intrat in solar unde rosiile au inceput sa devina...rosii. Inca nu-s coapte, am mancat din ele, dar chiar asa crude sunt pline de suc, trebuie sa le mananci aplecat, sa nu curga zeama pe haine. Pe zi ce trece se inrosesc din ce in ce mai multe.

Dar nici vinetele nu se lasa mai prejos, au inceput sa fructifice bine.

Apoi chiar a trebuit sa plec la birou.

Asa ca azi as fi avut chef de lucrat in gradina, as fi avut chef de facut curat la pasari, de jucat cu Mairon, de stat cu fiu-meu.
Stau si ma gandesc ca as fi calcat si rufe (chiar as fi facut-o!), desi nu suport sa fac treaba asta, decat sa stau la birou.

Nu prea sunt coerenta, nici nu-mi doresc sa fiu asa azi.
Azi ma simt bine. A plouat, e racoare, e asa cum imi place, sunt in elementul meu.

Intre timp am schimbat playlist-ul, acum ascult ...


Visez la concediu...nu ca am pleca pe undeva, nici n-am avea cum, dar mi-as vede de treaba acasa, mi-as inchide mobilul de la firma si as fi mult, mult, mult mai relaxata.
Deocamdata raman cu visul.
Dar si cand mi-o veni randul!

Si-nainte de a pleca si a ma lasa p-aici bantuind aiurea....


11 comentarii:

  1. Frumos frumos ce vad acolo! Astept si eu o salatica din rosiile alea :> si mi-e mila sincer de colegii tai :)) (apropo de muzica:P )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mult nu mai ai de asteptat:)
      Cat despre colegi, nu-i bai, e numai muzica buna :)))

      Ștergere
  2. ce superbe sunt rosiile.....mai ca mi-e ciuda ca am ramas fara rosii anul acesta.in schimb,avem o recolta bogata de castraveti,mazare si fasolica verde.le-am mancat cu atata placere.compot de corcoduse am facut si eu si am pus in sticle ,sa avem toata vara la rece.este super bun pe timp de canicula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred si eu ca le-ati mancat cu placere :)
      mie mi-au mai ramas cateva fire de rosii cireasa si vreau sa le pun sambata in gradina, mi-e mila de ele, unele au facut si gogonici si-s in pahare.
      mai au timp sa se faca pana la toamna.

      Ștergere
  3. cat despre munca...nici eu nu am chef de munca de birou,mai am doi ani diplomele blocate-n universitate si apoi valea,am de gand sa-mi fac un iaz cu peste, orice numai sa scap de munca de birou.Munca de birou nu este pentru mine,in schimb munca in gradina este preferata mea.Sper sa reusim si noi cu un solar micutz, pentru consum propriu,asa reducem din cheltuieli.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase rosii ! si ale mele sunt la fel doar ca sunt si coapte bine printre ele, am facut de cateva ori salata, (secretul este ca stau in sudul tarii) vinetele sunt tot cam asa, ardeii sunt mari si frumosi, nu am unde sa postez poze ca sa vezi :) Este un an bogat in fructe si legume si chiar si viile sunt pline de struguri. Dana B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca este un an bogat, am vazut si eu la multi altii.
      Sa speram ca va fi tot asa de acum incolo.
      Noi rosiile, ardeii, vinetele le-am pus mai tarziu, nu ne-am organizat bine ( dar la anul stim cum vom face), din cauza asta inca nu-s gata.

      Ștergere
    2. Poti sa-ti faci un album pe un site specializat (sunphoto, photobucket, s.a...). E gratuita deschiderea, nu te costa incarcarea imaginilor, botezi albumul cum vrei. Apoi pui link spre imagine.
      Eu va admir mereu pe toate gradinaresele si imi clatesc privirea cu imaginile din gradini.
      Astept si eu cu nerabdare rosiile "adevarate" :D

      Ștergere
  5. Mi-e frica sa nu-ti deochi rosiile astea prin calculator! Ma crezi? Sunt asa de frumoase si de pline de viata, ca-ti vine sa dai o raita prin gradina sa le certi pe ale tale ca nu se ridica la inaltimea asteptarilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) M-ai facut sa rad.
      In solar se fac mai repede, cele din gradina sunt mici, mici. Unele inca au numai flori. Asa ca de la solar li se trage :)

      Ștergere