miercuri, 17 octombrie 2012

Un altfel de raspuns

Ma gandesc de mult timp sa scriu un articol despre negativism, despre sugestiile negative si altele de pe pragul asta. M-am lovit de multe ori de ele, mai accentuat de cand am hotarat sa facem pasul cu mutatul la tara, cu constructia solarului si inceperea unei mici afaceri de familie. Inclusiv de la cineva apropiat, din familie, care ne-a spus franc, cu patos si pe un ton care mi-a dat fiori pe sira spinarii :" n-o sa reusiti!". La intrebarea fireasca  " de ce crezi asta?", raspunsul a fost " asa!".
Sau asa-zisi prieteni care atunci cand au vazut ca lucrurile evolueaza spre bine, ca solarul e pe final, nu s-au mai putut abtine si au inceput cu ironii, apropouri idioate, vorbe cu subinteles, impunsaturi, agasari.
E dureros, dar si din lucrurile neplacute si dureroase inveti, chiar mai mult decat din cele placute.
Consider ca prin lene, prin " nu se poate", prin " n-o sa reusesc/reusiti", " nu sunt capabil" ramai la un stadiu inferior sau mai rau, involuezi si nu se ajunge la nimic bun.
Fiecare e dator sa incerce si poate alege ceea ce crede ca e mai bun pentru el.
Si atat!
Mai departe sa ascultam ceva muzica buna. Puteti sa o luati si ca un raspuns.





11 comentarii:

  1. Romanul e, de regula, ciudos. Nu-i place ca altul sa aiba ceva in plus fata de el. Si atunci, daca el simte ca nu are dorinta de munca sau curajul sa faca si el ca tine, mai bine te demobilizeaza pe tine, te descurajeaza din start. Iar daca tu totusi realizezi ce ti-ai propus, o pune de o invidie sincera. E omenesc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi vedeti-va de ale voastre nu va luati dupa gura lumii. Daca v-ati propus ceva o sa reusiti, depinde numai de voi nu de cei cu gura spurcata. Eu cred ca o sa reusiti, aveti sanse, dorinta mare si inima buna :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mersi tare pentru cuvintele frumoase :). oricum nu-i luam in seama, dar...

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot inainte fato lasa destepti sasi dea cu parerea ca cu asta o sa ramina

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca cei pe care-i percepem ca negativi ne vor, in principiu, binele. diferenta e ca fiecare vede binele cum poate ("mai copiii, maaare prostie ati facut voi ca v-ati mutat la tara!", spune x muscand zgomotos dintr-un mar proaspat cules de pe ram). daca binele lor e un covor persan roz cu inimioare mov si volanase de atlas, ma bucur pentru ei. binele meu e un covor de iarba mirositoare. daca ei vad problema dintr-un unghi de 98 de grade, ii las acolo, eu stau comod in cele 271,(3) grade ale mele, ca zau e mai frumoasa perspectiva (iar aglomeratia dauneaza grav privelistii, asa ca mai bine sa stea una lume la 98 de grade). daca pentru ei a fi fericit inseamna sa-ti renovezi apartamentul, iar ma bucur pentru ei, binele meu tine din zi in zi mai putin de ne-viul din preajma. axioma dedicata: o zambila iesita dintr-un bulb cumparat plantat asteptat de tine e mai valoroasa ca o perdea de matase cu cercelusi si curucubele, fie ele si aiurii. nu mai spun ca laleaua nici nu strange praf, nici nu cere spalata. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. :) frumos.
    Spusele pe care le-ai mentionat, le-am primit si le-am inteles. Asa-i, ne vor binele, ne vor aproape.
    Dar eu m-am referit la cei care au avut un ton mai mult decat rautacios, un ton din care am inteles..altceva si nu am priceput de ce atata rautate .
    Dar nici nu mai merita sa-mi bat capul, a trecut. Posibil sa mai intalnim specimene de genul si nici cu ei nu va merita sa-mi bat capul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi am intampinat o multitudine de probleme si de fiecare data am auzit de la cei dragi noua "am avut dreptate, e greu, nu e pentru voi" dar am mers mai departe si am invatat sa nu ne mai afecteze parerea si rautatile celor din jur. Ne facem treaba asa cum stim noi si speram sa fie bine:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Of Iuliana draga, e cam greu cand pornesti cu entuziasm sa faci ceva ce simti ca e bine pentru tine, sa auzi de pe margine ''incurajari'' de genul acesta, stiu exact ce spui.
    Noi avem si locul si dorinta si sper ca la un moment cat mai apropiat sa facem aceasta mutare dar pana atunci eu am ales alta ''strategie'': am inceput sa le povestesc ce o sa fac cand ma mut la tara ca sa-i obisnuiesc cu ideea:)...si cand o sa fac mutarea efectiva o sa fie oarecum pregatiti si n-o sa mai aiba mare lucru de facut decat sa-mi vaneze greselile:)...am avut intotdeauna o incapatanare de catar(probabil mi se trage de la faptul ca sunt Capricorn)zic ca ei si fac ca mine. Important e sa nu te demoralizezi ca aici mai e vorba si de un pic de invidie, cum bine zicea cineva mai sus, sunt convinsa ca multi si-ar dori dar nu pot sa faca ce faceti voi..
    cu drag
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Maria. Sunt sigura ca momentul mutarii va fi foarte apropiat, pentru ca vad cat de mult iti doresti :)

    RăspundețiȘtergere