marți, 16 octombrie 2012

Solar - post 2 - teren " aratos"

Transmit ce a zis Lucian cand i-am zis ca vreau sa postez despre prima lui aratura. De fapt e a doua,  prima a fost o tentativa, pentru ca a facut motocultorul pana.
Asadar, il citez " Mnoa... pune acu` ceva poze, dar sa nu aud comentarii, ca-i prima aratura si nu ma pricep. Si m-a rupt de oase motocultorul, ca-i pamantul tare ".
Deci, dragii mei, fara comentarii rautacioase la adresa primei lui araturi adevarate, ca se supara. Sa sustinem initiativa, nu :) ?
Bine, de la mine puteti sa spuneti cate ceva, dar asa mai putin, cat sa fie un pic botos, ca-i tare dragalas cand e botos :).




Dupa cum se vede nu a terminat tot solarul de arat. In plus, a zis ca vor urma inca doua araturi cu motocultorul, cu sapa si inca ceva, am uitat cum a spus, cred ca grapa. El si-a insusit foarte bine "termenii araturilor", eu inca nu.
Nici solarul nu e terminat, au mai trebuit ceva fieratanii de luat pentru intarirea lui si pentru usile laterale, de aerisire. Dar a trebuit sa astepte la fabrica sa le faca. Si ca sa-si umple timpul, s-a apucat de arat.
Aviz amatorilor care vor sa-si ia un motocultor, tot de la Lucian zicere. Cand vreti sa va luati o masinarie d-asta, nu credeti, dragilor, reclamele alea dragute sau filmuletele de pe Youtube cu tipii aia care imping motocultorul cu doua degete, iar cu cealalta mana isi saluta vecinii/nevasta etc si par foarte relaxati cand ara. E munca de rupe spatele si oasele, mai ales daca a fost seceta, cum a fost la noi si daca pamantul nu a fost lucrat o buna perioada de timp. El, ca un naiv, a crezut si a avut o dezamagire zdravana :).
Dar si aceasta dezamagire face parte din experienta pe care incet-incet o capatam, nu-i asa? Eu cam asa vad lucrurile.

11 comentarii:

  1. Las' ca ara si azi si mai'nvata cate ceva.:D (Adi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cand termina ,il rugam sa ne faca si noua , la Ploiesti..ca-l omenim,zau

      Ștergere
  2. va rog frumos..... ce suprafata are si un pret informativ a arcadelor metalice, eventual unde le-ati prelucrat atat de frumos.... daca se poate
    va multumesc si va citesc cu drag

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim

    Suprafata solarului este de aproape 600mp. Cu arcadele e poveste lunga, pentru ca sotul meu le-a dus la un atelier pe langa Gaesti care se ocupa cu asa ceva, dar cand sa le monteze, nu erau la fel, una era mai dreapta, una era mai indoita, nu cred ca a gasit 5 arcade la fel. Si n-a avut ce face decat sa le modeleze " la mana" cu niste vecini, ceea ce a fost crunt si mancator de timp si nervi.
    Ca si costuri nu stiu sa spun exact un total, dar de la fabrica de unde le-a luat a dat in jur de 70 lei pe o arcada + costul asa-zisului indoit care nu stiu cat e + costul transportului aprox 300 lei, cam 4 ture + costul curentului, pe care il asteptam :).

    Multumesc si eu pentru faptul ca ma cititi si va mai astept si cu alte intrebari, daca credeti ca va mai pot ajuta cu ceva informatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. E bine !!!Noi avem o motosapatoare de 5,5 CP si cand ne apucam de lupta, trebuie sa fi mancat de sunca cu ceapa,nu de coceni.Dar santeti in forma "la grande'pe seceta asta sa va apucati de arat.Arcadele sant de teava sau de fier plin??Si distanta intre ele?Avem si noi un solar dar e de tip vechi,cu acoperis tuguiat si e mic fata de al vostru,din cornier[asa l-am luat].Dar m-ar fi interesat sa-l mai extinden.SPOR...si sanatate va doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) m-ati facut sa rad, o sa-i arat comentariul :))), ca n-a prea avut asa forma buna, drept urmare durerea de oase de-a avut.
      Arcadele sunt din teava, distanta intre ele este de 2m. Ar fi bine sa-l extindeti, ca sa fie o treaba buna si sa intelegeti ceva de el.
      Spor si sanatate multa si la dvs.

      Ștergere
  5. Eu vă felicit din toată inima și vă urez din suflet să vă meargă bine.

    În cultivarea pământului fie ea liberă sau protejată vei da întotdeauna cu zarul dar oamenii acestui pământ au știut s-o ia de la capăt, să se bucure, să se replieze când nu a mers, să îndure când a fost de îndurat.

    Păstrați-vă simțul umorului în fața comentatorilor și iubiti-vă unul pe altul.

    L-aș mângâia pe cap pe omul tău când văd ce suprafață a reușit să are. Acum este mai greu dar după ce pământul se va mai îmbunătăți treaba va merge mai ușor.

    Să fiți sănătoși și voioși.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Ilinca, intotdeauna esti asa de calda :).
      Multa sanatate si voie buna iti uram si noi.

      Ștergere