miercuri, 24 octombrie 2012

Octombrie in gradina mea


Gradina mea este tare urata in octombrie, dar bine ca mai e cate ceva, in curand n-o sa mai am nimic prin ea. Nu mai avem rosii, vinete mai sunt, dar sunt mici si imbatranite, or sa ia drumul spre compost, castravetii au facut ceva rod, dar putin si se pare ca s-au imbolnavit de ceva, plus bruma care cade nu le-a facut bine deloc.


 Varza se chinuie in continuare sa-si formeze capatani. Cum mama naibii am luat eu varza asta ca fiind de vara, iar ea abia acum isi face capatanile? Ori m-a pacalit babuta de la care am luat rasadurile, ori a fost seceta de vina. O vecina crede ca m-am pacalit, pentru ca si la ea tot acum isi formeaza varza capatanile, iar ea a luat rasad de varza de toamna.
Patrunjelul, in schimb, merge bine, pe ici, pe colo reapare si mararul. Vreau sa imbrac patrunjelul in folie de plastic, sa vad daca o sa reziste la frigul ce vine si daca reusesc sa il am proaspat.


Aratarea asta de ardei negru e singurul care a mai ramas in picioare si a mai facut cate un ardei, dar micuti.


Ardeii iuti pe care am inceput sa-i bagam la ghivece, urmeaza sa-i bagam si in casa, dar asta-i o problema ca nu avem atata spatiu pentru ei, ca-s tare multi.

     Fasolea de teci mai face inca rod, am tot cules si bagat la congelator.


  


Si un copacel care-mi arata ca s-a dus vara, asa cum a fost ea, iar toamna si-a intrat in drepturi, el luand incet drumul spre hibernare pentru iarna ce-i pe aproape.

4 comentarii:

  1. Saaaaaaaau , pe patrunjel se poate pune fan si o sa reziste la frig si la iarna , si la fel cu ceapa si usturoiul .

    RăspundețiȘtergere
  2. folie deasupra patrunjelului si telinei de frunze. asa imi asigur verdeata proaspata peste iarna. dau zapada jos, ridic folia, culeg si asta e. pe probate.

    cu varza inseamna ca eu iau plasa an de an, tot de vara, si tot acum face capatani. si am udat-o bine!

    RăspundețiȘtergere