luni, 8 octombrie 2012

Necazuri...

07.00
O sa vorbesc si despre necazuri, pentru ca nu totu`-i roz, din pacate.
Vineri dimineata inainte sa plec la servici, Adi s-a trezit si el, contrar obiceiului de a dormi pana tarziu si mi-a spus ca nu se simte bine, ci "cam ciudat". L-am controlat un pic, intr-adevar se vedea ca nu prea ii e bine si in plus avea pe burtica si pe gat cate o bubita ciudata. Am plecat totusi la servici, dar am stabilit ca Lucian sa-l duca la doctor. Cand am ajuns la servici baietii m-au sunat cu verdictul : varicela sau varsat de vant. Pana-n pranz m-a sunat Adi ca nu ii e bine, ca e somnoros si obosit. Am lasat serviciul si am plecat imediat acasa. Avea febra cand am ajuns si mai multe bubite pe el. L-am ingrijit, a dormit un pic, apoi a mancat si s-a simtit bine. Sambata pe zi iar s-a simtit bine, dar de sambata noapte a inceput eruptia puternica. Duminica dimineata, dupa o noapte alba pentru amandoi, era plin de bubite, cu febra, irascibil, somnoros si obosit.
Am iesit duminica dimineata afara sa dau drumul la pasari. Si am gasit pene multe in curtea lor, iar in gradina din spate pe langa pene si sange. Initial am crezut ca un pui a fost omorat, dar mi-am dat seama ca penele sunt mari si lungi. Mi-a luat ceva timp sa-mi dau seama cine lipsea. Cocosila.
Si am plans de m-am umflat.
Duminica a fost o zi ingrozitoare, lui Adi i-a fost rau, a avut febra, a stat numai in pat, obosit si somnoros, cu dureri de cap si gat, nu a mancat aproape deloc. Desi credeam ca nu mai e loc unde sa apara bubite, m-am inselat. Ieri s-a umplut peste tot de bubite care il mancau, iar el saracutul a ajuns la concluzia ca nu mai poate.
Tot ieri Lucian a scos rosiile, vinetele si ardeii. A mai lasat cateva plantute din fiecare, care aratau mai bine si mai aveau rod si flori. Gradina este goala acum, nu-mi place, mi-a parut rau dupa toate plantele si cred ca din cauza oboselii, imi venea sa plang si dupa ele.
Noaptea de a trecut a fost crunta. Adi nu a putut dormi, iar a facut un pic de febra, iar nesuferitele de bubite il mancau si mai tare. Totusi, pe la patru dimineata s-a linistit, febra a trecut si a adormit. Si acum doarme linistit si frumos, asa cum numai el doarme. Caputul si obrajorii sunt in limite normale si se odihneste, somnul ii e linistit. Am trecut de a doua eruptie. Am vazut ca bubitele de vineri, care-s si cele mai mari, se usuca si au format o crusta. Din ce am citit e posibil sa mai apara un val de bubite, dar la fel de posibil e ca sa nu mai apara. Om vedea.
Eu ma simt ca lovita de tren, cand am reusit sa atipesc azi dimineata, a sunat ceasul. In timp ce faceam cafeaua mi-am dat seama ca nu pot ajunge la munca. Imi pare rau de ei, dar copilul e mai important, plus ca nu pot sa conduc atat in starea asta de oboseala, capul ma doare si il simt ca o banita.
Il tot caut cu privirea si pe Cocosila, imi pare tare rau de el.
O vecina mi-a spus ca si la ea si la vecini au dat iama dihorii. Cam la toti le lipseste cel putin o gaina. Ea a gasit in curte ramasite de dihor, probabil cainii l-au prins si l-au mancat.
Aseara Lucian a inchis pasarile, a asigurat usile de la cotete, s-a uitat sa vada daca mai e loc pe unde poate intra dihor si a mai iesit si peste noapte la ele. Acum dimineata ne-au iesit toate la socoteala.
O sa trecem si peste asta, in fond e o boala a copilariei pe care o fac aproape toti copiii.


11.00 Adi s-a trezit, a mancat, arata mult mai bine, a ras de pisici, vorbeste intr-una si canta :).Si eu ma simt mai bine, chioara de somn, dar mult mai bine.

11 comentarii:

  1. capul sus, aer in piept si spune: trece, noi sa fim sanatosi. copilul se va reface rapid - 2 sapt nu va merge insa la scoala -,iar de cocosila imi pare nespus de rau. urasc dihorii, si noi am patit-o.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Simona :).
    Asa-i, 2 sapt sta acasa, intai s-a bucurat, apoi cand a vazut cata materie pierde si trebuie sa o recuperam amandoi cand s-o putea si mai ales ca trebuie sa stea in casa 2 sapt, nu prea i-a mai convenit. Dar, vorba ta, trecem si peste asta. N-avem incotro :).

    RăspundețiȘtergere
  3. sanatate multa lui adi si putere tie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce tineri sunteti!

    Problema voastra este varsatul de vant. Nu ca ar fi una minora...

    Va fie bine cat de repede.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai suntem chiar asa de tineri :), dar cand vad ca-i e rau in loc sa zburde, sunt data cu totul peste cap . Deja ii e mai bine, nu se mai opreste din vorbit, cantat si mancat :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu a fost dihor, dihorul daca ataca omoara tot si mananca acolo unde ataca! O fi fost caine sau vulpe daca aveti terenuri virane pe langa dumneavoastra!
    Noi am avut astfel de probleme cu un caine al vecinilor, a mancat aproximativ 10 pasari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Avem terenuri virane in jur si nu putine, avem si caini. Nu stiu cum ataca dihorul, tot ce am scris e din auzite de pe la vecini, ca si lor le-a disparut. Si acum parca il aud pe saracu` Cocosila prin curte...tare rau imi pare de el.

      Ștergere
  7. Buna dimineata!
    Daca vreti cocos va oferim noi un cocosel din rasa wyandotte argintiu!
    Sunt gaini rustice, noi le tinem pentru oua si carne!
    Cautati pe net poze si daca va place cum arata sa-mi spuneti!

    RăspundețiȘtergere