joi, 25 octombrie 2012

Galinacee

Nu vi le-am mai aratat de mult pe gainile mele dragi si pe puii care au crescut, sunt maricei. Pui nu mai sunt decat sapte din pacate, din treisprezece cati au fost la inceput.


Cel roscat e unul din preferatii mei. Au o placere anume sa se bage numai in locuri care noi le consideram murdare, spre exemplu in compost. Si-au capatat si o tactica sa dea plasticul la o parte ca sa poata scormoni in voie in el.
Umbla toata ziua prin curte, le-am acoperit gaurile pe unde ieseau afara si acum stam un pic mai linistiti in privinta lor. Mananca, ciugulesc, scormonesc, se alearga si se bat. Sunt fericiti.




Cel incaltat este alt preferat al meu, este foarte frumos.

Si punkistul familiei, maricel de acum.

Imi place ca sunt vigurosi, zapaciti, s-au impanat pentru iarna si sunt mult mai frumosi cu penajul asta. Intrasem la idei, pentru ca aveau portiuni mari unde nu aveau deloc pene, dar au inceput sa le creasca.

Vulturica s-a adaptat bine si toata curtea e a lui. Inca nu doarme cu gainile, doarme pe partea opusa lor, cu puii. Cred ca din cauza ca si el e un puiut inca.

Si Coculica, a mai slabit ( chiar ieri imi zicea Lucian ca a vazut-o alergand prin curte, lucru de care s-a mirat pentru ca nu a mai alergat de mult, din cauza grasimii banuim noi), i-au crescut penele de iarna, s-a facut mai frumoasa.

2 comentarii: