joi, 6 septembrie 2012

Cocalar de Militari

Ieri am avut o zi de tot rah... naspa rau. Aglomerata, multe treburi de facut, timp putin si-n plus si aglomeratie in trafic ca la nebuni. Seara, in drum spre casa, dupa ce rezolvasem tot ce trebuia rezolvat, ma simteam obosita, fleasca, varza etc. Conducea batranul meu prieten Renault-ul, eu iar eram in starea aia ...
La un moment dat, unul din cei doi neuroni ramasi treji la acea ora, are o zvacnire si tipa : Vezi ca nu mai ai gaz! Nu mai ajungi acasa! Asa era, mergeam pe rezerva-rezervei. Si ma opresc la una din tulumbele alea de vand gaz, pe Maniu. In fata mea, un mosulica cu numar de Brasov, asudat si bulversat, alimenta si el.
M-am dat jos din masina ( ce binefacere pentru picioarele mele) si am asteptat. Mosulica termina de alimentat, plateste si pleaca. Pleaca cu tot cu busonul de gaz atasat la masina. Il vad si strig dupa el, dar nu ma aude. Apas ca disperata pe claxon. Draci, ca nu merge, uitasem ( dragul meu sot, cand ai de gand sa-l repari/cumperi altul?). Baiatul de la statie imi zice ca sa stau linistita, ca-si da el seama. Mie imi pare rau de mosulica, faceam si eu o fapta buna.
In fine, asteptam sa mi se umple rezervorul, imi era cald, eram obosita si tot ce voiam atunci era un dus si patul meu.
Cum stateam eu visand la patucul meu bun, mare si confortabil, aud un zgomot de motor turat la maxim, vad o masina care intra cu viteza in statie si se opreste, cu niste scartaituri groaznice de frana, exact in fata masinii mele, blocandu-mi, evident, iesirea. Nu stiu ce marca era, dar era o masina tip sport, de culoare neagra, lucioasa, curata, stralucitoare, cu geamuri negre si niste desene portocalii pe ea, cred ca erau desenate niste flacari. Sau o gura de animal. Siderata, incerc sa ma uit la cel care conducea in halul ala. Nu se vedea nimic! Negru tot!
Omu` ia contactul ( in sfarsit, liniste!) si deschide portiera. Inceeeet-inceeet iese din masina un tip super gelat ( nu ma puteam uita la parul lui, asa stralucea), cu trei sferturi de fata acoperita de niste ochelari cum au politistii americani din filme, intr-o vesta de blugi, pantaloni de piele ( mooamaa ce-o fi fost la .....pe el! ca era sa zic o prostie si citeste si copilul.) si ciocate trei-sferturi in picioare! Incepe sa se indrepte spre noi inceeeet-inceeet, cu un mers gen John Wayne, dar mai chinuit.
In timp ce el se indrepta spre noi in mersul ala strofocat, se lasa si juma` de geam din masina, din partea dreapta a soferului. Si apare o Pitzi blonda, machiata strident, cu mult mov la ochi, cu un bust extra-super generos, sprijinit de bord, aproape lipit de parbriz, si cu ceva urme de textil pe ea ( nu mi-am putut da seama daca era era sutien sau maieu) cu model de leopard . Se uita lung si gales la John Wayne, cu un zambet  provocator, care lasa sa i se vada cateva gauri negre in gura rujata cu cel mai rosu ruj pe care l-am vazut pana acum.
Tipul isi scoate ochelarii, se uita la masinaria aia care da gaz, se uita la mine plictisit, apoi se uita la Renault-ul meu cu sila.
Mda, imi zic, uitandu-ma intai la masina lui sclipitoare, apoi la a mea, care e super prafuita, murdara si cu urme de baligar pe la roti, aratam amandoi ca niste nespalati. De fapt, chiar suntem nespalati, continui sa ma gandesc, simtindu-ma jenata.
Intr-un final se umple si rezervorul meu, ii platesc baiatului si ma pregateam de plecare, gandindu-ma cum naibii ies de acolo.
Sa traiti, sefu`! il aud pe baiatul de la statie adresandu-se lui John Wayne, frumoasa masina aveti! Cat sa fie? Facem plinul, da?
Noroc, ii raspunde tipul, tare si pe un ton plictisit. Da, ie frumoasa, multi o place si o vreau!
Aha, imi zic, asta-i baietas de cartier, cu IQ-ul pe minus!
Tipul isi schimba pozitia corpului in asa fel incat sa fie cu spatele la Pitzi si continua soptit : Baga si mie de 5 lei!
Nu m-am putut abtine si am inceput sa rad isteric, ca o descreierata. Am dat cu spatele si i-am aratat lui John Wayne cum pleaca Renault-ul meu cu scart.
Si ieri a avut o zi buna batranelul meu, a tras niste scartaituri de mai mare frumusetea.
A! Un litru de gaz e 2.83 lei. Asa...spre informare.

2 comentarii:

  1. nu pot sa cred ca tot ce ai scris este adevarat! nu pot sa cred! jur ca seamana cu o scena dintr-un film-comedie, iar tu ai asa un fel haios de a povesti ca citesc tot ce postezi. Te pup, Iuliana!! :)))))))))))) Felicitari!!!!! Alina-Galati

    RăspundețiȘtergere