duminică, 9 septembrie 2012

Cine n-are...sa isi faca!

Saptamana trecuta copilutul meu drag mi-a facut o mare si frumoasa surpriza : a cules rosii.
A fost harnicut si a facut treaba cu simt de raspundere.



A umplut o galeata, un lighean, o plasa si lada de la frigider.
 Cum rosiile nu prea asteapta, m-am apucat de suc de rosii. Reteta o puteti gasi in blog aici , in plus am mai pus in sticle si cate o crenguta de cimbru.
Rezultatul arata cam asa :


Asadar, cine n-are copiluti sa isi faca, pentru ca, atunci cand vor ei si au chef, sunt de ajutor!

In plus, am mai facut o salata de ardei iute, invatata de la frate-meu.
E o reteta simpla, gustoasa si putin costisitoare : se pune ardei iute, ardei bulgaresc, fasole fideluta, morcovi, telina si frunzele ei, ceapa, patrunjel. Cantitatile si le stabileste fiecare cum crede, dar daca puneti cate 1 kg din fiecare, iese multa. Dupa ce se toaca cubulete, fidelute, julien se pune sare de muraturi, cam o lingura plina la kg si se amesteca bine. In borcane puneti boabe de mustar, foi de dafin, piper daca vreti sa usture si mai tare. Peste ele puneti amestecul de legume si apasati bine in borcan, sa fie super indesate. Apoi se pune otet. In mod normal nu trebuie sa intre foarte mult otet, pentru ca legumele isi lasa si ele zeama si asa cum am zis, trebuie sa fie indesate bine. Salata nu va fi foarte iute, pentru ca in primul rand otetul taie din iuteala si in al doilea rand sunt destule legume cu care este combinat ardeiul iute.
Salata arata cam asa :


Iarna, in ciorba sau in sarmale, e DEMENTIALA!

5 comentarii:

  1. Auzi fato da fieti mila de mine si trimitemi si mie un borcan de fiecare stiu eu copii dar nu am rosii si alte zarzavaturi Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai...sa vedem ce putem face pentru diaspora din Suedia :)).
    Da` mai stai o tzara, sa mai fac si salata d`aia de gogosari de va place voua si...ce-oi mai face. Si iti trimit, cum nu.
    Am mai facut dulceata de caise si nectarine. Mmmm..o nebunie si ele! Iti pun si cate un borcanel din fiecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar conditia este sa gasesti potentiali clienti pentru produsele noastre ale familiei Iordache in Suedia atunci cand vom incepe sa recoltam din propriul solar.Ce zici ? te bagi ?(Lucian)

      Ștergere
  3. ...Da, felicitari dinspre legumele asortate si o cat mai buna intelegere intre ele in borcane..., dinspre mine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mersi Daniel, intelegerea intre ele este foarte buna, pentru ca sunt legume care se completeaza una pe alta gustativ si vizual.

    RăspundețiȘtergere