Si-mi cam vine sa apas frana pana la podea.
Azi vreau sa va povestesc de vizita pe care am facut-o la Lunguletu si apoi la Baleni, ca n-am apucat sa va povestesc pana acum.
Am fost la Lunguletu sa ne luam varza si cartofi, din dorinta mai mult de a iesi, pentru ca zilnic trec masini cu varza si cartofi prin fata curtii. Iar comuna asta, Lunguletu, imi place la nebunie.
Imi place zarva de acolo, e un dute-vino continuu, oamenii muncesc intr-una, peste tot vezi tractoare cu remorci pline cu gramezi frumos aranjate cu varza. La fiecare poarta sunt saci cu cartofi, gogosari, varza, dovleci.
De la tineri pana la batrani toata lumea munceste acolo.
Ma, pana si in curtea Politiei era varza pusa! Au oamenii astia un cult al muncii pe care eu nu l-am vazut in alta parte pe unde am umblat. Nu spun ca n-o mai fi la nimeni, spun numai ca eu nu-s prea umblata peste tot la noi in tara.
Cand ne hotarasem sa ne oprim sa ne facem cumparaturile, Lucian s-a razgandit si ne-a spus sa mergem pana in Baleni, ca sa vad si eu cum e in acea comuna.
Zis si facut, am iesit din Lunguletu si am pornit pe drumul care ne ducea spre Baleni.
Am mers destul de mult, la un moment dat chiar imi parea rau de atata drum, dar intr-un tarziu, de-a lungul unor campuri verzi cu un grau verde crud abia dat, in departare a inceput sa se vada comuna.
Pe masura ce ne apropiam de ea incepeau sa se vada solariile.
Multe, multe, multe!
Ne-am plimbat pe acolo, am admirat casele, care-s atat de frumoase si facute cu gust, am admirat scoala si liceul, am admirat curtile, gospodariile lor frumoase, le-am admirat solariile.
Lucian a numarat la unul din solarii 60 de arcade! Arcadele se pun la o distanta de 2 metri intre ele, deci calculati si voi cat de lung era.
Iar campurile erau pline cu solarii, cu oameni care culegeau, plantau, semanau, munceau! Acelasi dute-vino ca la Lunguletu.
Mi-a placut foarte mult in Baleni. Am ramas placut impresionata si am devenit fanul lor.
Apoi la intoarcere ne-am oprit si ne-am luat cele necesare din Lunguletu, le-am mai admirat din mersul masinii rezultatele muncii lor si tot drumul am vorbit, ne-am minunat, i-am laudat.
Am vrut ca sa stititi asta, iar daca aveti drum prin partile acelea, nu ocoliti. Garantat veti avea ce vedea.
Teoretic am putea livra si legumele, practic...mai bine nu!
Multumim Elisa inca o data!
Voi face un mic articol pe tema asta saptamana viitoare.
In solar lucrurile merg incet si bine.
Apropos de solar!
Ieri am primit o vizita inopinata a celor de la firma de certificare. Totul a decurs asa cum trebuie, au fost multumiti si de registru si de seminte si de legume ( au si ciugulit din ele :))). Adevarul este ca atunci cand intri in solar este asa un miros placut de legume proaspete, de reavan, ca-ti ploua-n gura instant, oricat ai fi de satul de rosii, vinete, ridichii etc ).
Au facut poze, ne-au mai dat sfaturi ce si cum sa facem si Lucian si-a adus aminte sa-i intrebe de zeama bordeleza.
Nu mai stiu cine m-a intrebat pe blog daca e admisa sau nu in cultura ecologica, asa ca va scriu aici ceea ce ne-au spus : este admisa in cantitati mai mici de 6 Kg cupru la hectar.
Asadar, cum ziceam, lucrurile merg incet si bine in solar, inca facem matanii in fata salatei sa creasca o data ca ni s-au lungit urechile uitandu-ne la ea si in curand vom avea si verdeturi, ceva patrunjel si marar, dar va vom anunta atunci cand sunt gata de livrare.
Pana atunci va asteptam comenzile azi si maine pentru livrarile de sambata si va las sa admirati rasaritul de azi dimineata de la noi din Rascaeti :).