tag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post5013369814448870489..comments2024-03-23T11:05:50.493+02:00Comments on Bucuresteni mutati la sat: De nervi! Legume asortate in saramurabucuresteni mutati la sathttp://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-30733482763496250812015-10-25T04:13:44.704+02:002015-10-25T04:13:44.704+02:00Cred ca vor fi grozave muraturile tale anul acesta...Cred ca vor fi grozave muraturile tale anul acesta :)bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-73720597757172268782015-10-23T15:05:06.512+03:002015-10-23T15:05:06.512+03:00Nici eu nu pun conservanti niciodata. am facut ros...Nici eu nu pun conservanti niciodata. am facut rost de sare grunjoasa de la Salina Turda :D si anul acesta am incercat cu aceasta sare. Chiar sunt curioasa cum or iesi. Reteta o am tot de la bunica/mama, a iesit delicioasa de fiecare data si tin foarte bine. Deci nu vad rostul conservantilor oricum. asta-vara de pofta am luat un borcan mic de conopida in otet (cu conservanti cel mai probabil) si avea un gust groaznic...mancabil doar ca sa nu le arunc, dar nu se compara.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16105371559840352913noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-21812877135499720102015-10-14T10:44:32.113+03:002015-10-14T10:44:32.113+03:00Am incercat si asa si asa. Singura diferenta este ...Am incercat si asa si asa. Singura diferenta este ca daca le lasi descoperite cateva zile in bucatarie, fermentatia incepe mai repede si ele se vor acri mai repede. <br />Asa ca poti proceda in functie de cum te aranjeaza :).bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-79703774149720091482015-10-14T09:56:21.237+03:002015-10-14T09:56:21.237+03:00Așa am procedat si eu,fara conservanți si alte por...Așa am procedat si eu,fara conservanți si alte porcarii.O singura nelămurire am ,la sfârșit se lasa fara capac,acoperite doar cu un tifon sau prosop,cateva zile(3,6 sau 10 ...) in bucatarie sau se capseaza ermetic imediat si se pun la rece?Dana Mariettehttps://www.blogger.com/profile/07785668990743456993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-15802833690317471792015-10-11T07:13:05.779+03:002015-10-11T07:13:05.779+03:00Ce bine ca ne gasim din ce in ce mai multi:). Spor...Ce bine ca ne gasim din ce in ce mai multi:). Spor si tie!bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-33208450736460608442015-10-10T05:26:21.552+03:002015-10-10T05:26:21.552+03:00Eu nu am pus niciodata conservant in nicio conserv...Eu nu am pus niciodata conservant in nicio conserva, in dulceturi, sau gemuri, nici ca stiu cum se numesc pun doarte putin zhar, le fierb mult la foc mic si tin, am dulceata si de acum 3 ani. Spor la umplut camara!<br />Strumfulhttps://www.blogger.com/profile/03518169340998374859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-7482586954358584972015-10-09T15:39:23.358+03:002015-10-09T15:39:23.358+03:00Trei ani! Ia uite ce dovada :). Felicitari!Trei ani! Ia uite ce dovada :). Felicitari!bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-62406162151684107092015-10-09T15:38:06.062+03:002015-10-09T15:38:06.062+03:00ma bucur tare mult. poate or citi si cei care folo...ma bucur tare mult. poate or citi si cei care folosesc, asa s-or convinge.bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-68642336617358351052015-10-09T15:37:08.747+03:002015-10-09T15:37:08.747+03:00aoleu, a inceput sa-mi ploua in gura :)). am pere ...aoleu, a inceput sa-mi ploua in gura :)). am pere si la urmatoarea tura le incerc. habar n-aveam, multam mult pt asta :)<br />cu otetul de topoloveni, asa si eu. parca de la an la an mi s-a parut din ce in ce mai acru. <br />mult prea acru pt a mai avea ceva natural in el.bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-70843988514401270172015-10-09T15:34:04.647+03:002015-10-09T15:34:04.647+03:00Nu-i cine stie ce reteta, e cea clasica pe care si...Nu-i cine stie ce reteta, e cea clasica pe care sigur o stie o gramada de lume. <br />Dar mi-i ciuda ca au cazut in capcana asta cu chimicalele, pun d-ala si gata! sunt siguri de reusita. Nu se gandesc si la pretul pe care il platesc.bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-72216535244970636952015-10-09T13:00:42.356+03:002015-10-09T13:00:42.356+03:00Subscriu si eu la apa din fantana, ies niste murat...Subscriu si eu la apa din fantana, ies niste muraturi f gustoase, mie mi-au tinut si trei ani de zile in varianta in care le-ai facut si tu. Ce rost mai au conservantii? Poate psihic....<br />VioricaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12925417182296248870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-63830404391748901832015-10-09T12:30:42.638+03:002015-10-09T12:30:42.638+03:00Minunate culori.Nu folosesc conservanti ,mi se par...Minunate culori.Nu folosesc conservanti ,mi se pare o prostie cata vreme se poate si fara.mikaelanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-37779073596452835562015-10-09T12:27:45.927+03:002015-10-09T12:27:45.927+03:00Pe langa cele de mai sus de pe la toti mai pun o...Pe langa cele de mai sus de pe la toti mai pun o maciulie de marar - cu seminte , eu nu pun bete ca mi se pare ca miros urat in timp - boabe de ienibahar , boabe de mustar , boabe de piper , foi de dafin , pere de toamna daca aveti sunt o minunatie , daca tot sunt asortate nu se supara nimeni de un capia rosu sau de-un gogosar , cine are si-i prisoseste poate sa puna si-un pepene mic verde - eu n-am nici mari :) - iar inchiderea o fac cu un gratar din crengute de visin cu frunze cu tot , vor tine in primul rand muraturile presate bine sub lichid apoi le mentin tari si au un parfum anume. Nici eu nu suport conservantii de niciun fel. Pentru cele in otet zice lumea ca otetul de vincon vrancea ar fi mai bun ca cel de topoloveni pe care-l foloseam de obicei. ce e drept in ultimii doi ani mi se parea mie ceva in neregula cu ala de topoloveni , parca era mult prea acru de cum il stiam. De, gusturi. :) daianahttps://www.blogger.com/profile/02976323588826455852noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-49524997552052272922015-10-09T10:51:51.453+03:002015-10-09T10:51:51.453+03:00Bine de retinut reteta, multumim Iuliana! In alta ...Bine de retinut reteta, multumim Iuliana! In alta ordine de idei si eu sunt total impotriva consrevantilor in muraturi,dulceturi,etc.teodoranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-54904364883286123532015-10-09T09:12:17.661+03:002015-10-09T09:12:17.661+03:00un sfat extrem de valoros venind de la cineva cu o...un sfat extrem de valoros venind de la cineva cu o asemenea experienta. multumim!<br />referitor la apa, am observat si eu ca de cand folosesc apa din put muraturile sunt mai gustoase. la Bucuresti foloseam apa plata la bidon.bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-13767425925680488442015-10-09T08:48:09.248+03:002015-10-09T08:48:09.248+03:00Pun muraturi de vre-o 50 de ani... Nu am folosit n...Pun muraturi de vre-o 50 de ani... Nu am folosit nici-odata conservanti. Sarea trebuie sa fie ne-iodata.<br />Intr-un an am pus toate muraturile cu apa de izvor de munte. Au fost cele mai gustoase muraturi pe care le-am mancat vre-o data...!<br />Vasile Giurgiuhttps://www.blogger.com/profile/02757144218271644195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-55499238224195999252015-10-09T07:51:29.470+03:002015-10-09T07:51:29.470+03:00da, am vazut ca se folosesc, eu nu am incercat pan...da, am vazut ca se folosesc, eu nu am incercat pana acum.<br />metoda ta fiind verificata, e de mare ajutor.<br />cele in otet imi plac la nebunie, dar vorba ta, mai rarut, mai de un rasfat :)bucuresteni mutati la sathttps://www.blogger.com/profile/17219155746179288184noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3648567140866906296.post-29850217929537291582015-10-09T07:41:28.492+03:002015-10-09T07:41:28.492+03:00eu nu pun ardei iute, dar pun crengute si frunze d...eu nu pun ardei iute, dar pun crengute si frunze de visin - in teorie tin legumele tari - de la mama citire reteta. in rest - fix la fel ca tine. uneori ma mai rasfat si pun legumele asortate in otet. :)simfhttps://www.blogger.com/profile/08303954683511337027noreply@blogger.com