miercuri, 1 aprilie 2015

Martie dus cu pluta

Nu-mi aduc aminte sa fi avut vreun alt martie atat de aglomerat, zapacit, abundent, "terminator" cu totu`.
S-au intamplat multe lucruri, frumoase si mai putin frumoase, dar hai s-o luam pe rand.
Ratele si gainile au inceput sa cada closti. Prin pod cred ca-s vreo trei, n-am avut timp sa ma uit la ele. Le-am taiat accesul in gradina si nu le convine, stau in fata gardului si se uita printre uluci, nedumerite de faptul ca nu pot trece dincolo. Unele gaini sunt mai destepte si zboara peste gard. De aici intru eu in actiune si le usui inapoi, nu fara raspuns din partea lor.
Prin curte am reusit sa fac curatenie partial, sper ca la sfarsitul saptamanii asteia sa o si termin. Narcisele si zambilele sunt frumoase tare, iar pomii au inverzit.


 Ureche, Piston si Mairon sunt bine, obraznici si jucausi, ca de obicei.



Ureche trece prin criza rosului a tot ce prinde, iar crizele de furat papuci nu i-au trecut nici pana acum. Sper sa-i vina mintea la cap cat de curand, mi-am gasit un bocanc pe strada, in fata portii.

Acum pot sa vorbesc despre Ursu. Cred ca ii este mult mai bine acum, acolo unde a plecat.
L-a ingropat Lucian in fundul gradinii, sub corcodusi si sper sa aiba libertatea pe care a iubit-o si si-a dorit-o atat de mult. Sper sa aiba un camp si o padure numai ale lui, locuri in care sa se poata plimba in voie. Intotdeauna am banuit ca este o corcitura cu un lup adevarat, d-ala de padure, avea exact trupul si conformatia acestuia.
Ultima poza pe care i-am facut-o, cu doua zile inainte sa plece.
Cainii au fost tare suparati in ziua in care a murit, nici nu s-au atins de mancare, dar de acum si-au revenit.

La final a mai ramas solarul unde e multa munca, ca de obicei, dar suntem recompensati cu varf si indesat. Plantutele sunt bine si cresc frumos.
Au aparut razoare noi, au disparut razoare vechi, lasand locul rosiilor care isi cer dreptul la plantare.










 Inca nu a terminat Lucian de pregatit terenul, dar nici mult nu mai are. Apoi va incepe o noua aventura, un nou sezon de vara.
Abia astept!

13 comentarii:

  1. Of... ce m-ai intristat cu Ursu... Si eu sper ca aiba tot ce ai spus tu... Oricum, a fost un catel norocos pentru ca v-a avut pe voi in ultima parte a vietii lui. Offff....

    Fara cuvinte despre solar. Pus si simplu fara cuvinte...Trebuie sa-mi revin din uimire si admiratie ca sa pot sa spun ceva :) (si nu-mi voi reveni chiar repede :) )

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa te odihnesti in pace Ursache ! .....Lasa un gol in inima plecarea unui catel ! ....Ce bine ca aveti curte ! Al nostru are 13 ani si deja ma gandesc cu groaza la acest moment !....Frumoase plantute ! Spor in toate cu inima buna !

    RăspundețiȘtergere
  3. Uuuuf, si noi tot sub corcodusi in fundul gradinii le-am gasit locul celor ce au plecat sa hamaie si miaune pe alte lumi...

    RăspundețiȘtergere
  4. lui ursu i-a fost bine de cand a ajuns la voi, l-ati iubit, l-ati ingrijit, va avea el padurea, dealul, valea - toate ale lui.
    de solar - no comment. doar ma inclin.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ all
    Ursu era tare batran. Mi-a spus o vecina ca ea e casatorita de douazeci de ani cu sotul ei si de atunci il stie pe Ursu asa... mare.
    Ma asteptam la asta, dar niciodata nu esti pregatit. Sunt sigura ca ii e mai bine acum :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-au dat lacrimile. :( Zilele trecute chiar ma intrebam ce-i cu tine de nu ai mai scris nimic. M-am gandit ca aveti foarte multa treaba. Nu vroiam sa deranjez. Acum imi pare tare rau. Bine ca ati putut sa-l lasati in curte. Noi n-am putut, pe 13 ianuarie era zapada multa si pamantul foarte inghetat. Of, cat este de greu.... Sigur a fost foarte fericit cu voi!

    Solarul arata minunat, iar plantutele sunt de vis! Doamne, cata culoare!
    Sporuri mari si sanatate maxima!

    Cu drag,
    Mihaela

    P.S - tu cum mai esti cu spatele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am fost ocupati, acum e timpul pentru toate. Era fericit, se bucura cand ne vedea, se punea cu picioarele in sus la noi, sa-l mangaiem pe burta. Avea nevoie de multa afectiune.
      Cu spatele sunt bine acum, ma mai doare la efort, dar nici nu ma fortez prea tare.

      Ștergere
  7. M-a impresionat vestea asta trista,imi pare tare rau.Am trecut si eu prin asta si voi mai trece,ca eu nu-mi pot imagina viata fara aceste suflete.Cand sunt mai multe animalute si unul moare ,celelalte au intr-adevar niste manifestari care ne dovedesc ca sunt mai inteligente decat credem noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o, da! sunt cu mult mai inteligente decat credem noi.
      noi nu le intelegem de cele mai multe ori

      Ștergere
  8. Oh, niciodata nu esti pregatit, noi am avut pana acum 3 caini la casa, toti i-am avut de pui mici si au murit de batranete, dar la nici unul dintre ei nu am fost pregatiti. Iar despre solar, vorba Simonei, ma inclin, mi-ai facut o pofta de verdeata, si cand ma uit pe geam si vad ca la noi ninge, slabe sanse sa pap prea curand ceva din gradina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. of! noi nu l-am avut pe Ursu decat de 3 ani. dar sa-l cresti de pui...
      ninge la voi? inseamna ca d-aia a fost frig si pe la noi, dimineata miroasea a zapada, dar a fost soare

      Ștergere