joi, 20 februarie 2014

Constatari si planuri

Se pare ca incet-incet primavara isi intra in drepturi, desi iarna cred ca o sa ne mai faca o surpriza, poate doua.
In curte si-n gradina zapada s-a topit toata, lasand la vedere mandre si misterioase gunoaie care mai de care mai maiastre.
Drept urmare am hotarat ca azi trebuie sa incep curatenia in curte. Numai ca daca pana acum a fost frumos, azi e ceata si umezeala. Dar daca nu o sa inceapa sa bata vantul sau sa ploua, ma apuc oricum de treaba.
Cat de curand trebuie sa facem curatenie si la pasari, dar trebuie sa incepem si lucrul in gradina. Cam aglomerata perioada, dar am asteptat-o toata iarna.
Pasarile au iesit din cotete, zapada nu le mai impiedica, curtea si gradina sunt animate iara. Ratoii curteaza ratele, in modul lor delicat, iar cocosii se bat ca descreieratii pe gaini. In curand le voi aduce noi partenere si sper astfel ca toti sa fie impacati.
Cainii si pisicile se bucura de vremea calda si frumoasa, joaca e in toi, peste tot unde iti arunci privirea vezi codite ridicate de matoance, sarituri si zbenguieli, auzi maraituri si tipete infuriate cand joaca o cam da in bataie. Cainii nu mai dorm in magazie, le e cald acum acolo si incearca sa evadeze iar din curte. Cateodata reusesc s-o faca, dar bucuria nu le e de lunga durata,
In solar plantutele ne bucura privirea, caldura le prieste, iar ele cresc frumos. Semintele au inceput sa incolteasca ridicand pamantul din jurul lor si lasand la vedere mici pete de verde crud.
In curte narcise, zambile si lalele sunt rasarite bine, iar unele din narcise au boboci. Tradafirii n-au fost afectati de iarna, dar le trebuie o toaletare buna. Liliacul are muguri si parca stau sa se deschida.
Pomii pusi in toamna au si ei mugurasi si cred ca-i semn bun.
Urmaresc menta sa apara, dar cred ca-i inca prea devreme. Sunt curioasa cat s-o mai intinde anul asta. Este invaziva, dar mie imi prieste, pentru ca e pusa pe acel teren dintre casa si solar care, v-am mai povestit, a fost total ignorat de noi.
Mai avem in curte cateva tufe de vita de vie care a crescut frumos, face niste struguri albi, mici si parfumati. Din pacate sunt preferatii lui Mairon, asa ca in toamna nu am apucat sa mancam decat cate un ciorchine, i-a mancat el pe toti, inclusiv pe cei de sus. Lucru simplu pentru el, se ridica in doua labe, intindea gatul bine si papa tot-tot-tot.

Azi voi pune in magazinul nostru patrunjel si usturoi verde, vor fi in stoc limitat momentan.

Inchei postarea de azi, de afara se aude ceva galagie, il recunosc pe blegul de Blondu, cred ca iar i-a casunat ratoiului batran pe el.
Ma duc sa-l scap, este el bleg, dar e blegul nostru :).

14 comentarii:

  1. mi se pare mie sau vrei sa dai startul si-n gradina?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu inca, numai mici lucrari de curatenie. e prea devreme :)

      Ștergere
    2. asa ziceam si eu... merge un greblat, strans gunoaie - si la mine au rasarit incredibil -, aranjat pe ici, pe colo. pana la inceputul lui aprilie nu desfac trandafirii.

      Ștergere
  2. Spor la treaba.

    P.S. O critica:
    nu-mi place expresia "iarna, primavara, vara etc. isi intra in drepturi"
    nu suna bine nici fonetic nici gramatical...
    idem, "a-si da cu parerea"...
    (stiu ca se poarta pe la diverse televiziuni...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. desi a trecut o buna bucata de vreme de cand nu m-am mai uitat la tv, probabil ca acele expresii au ramas in minte undeva.
      multumesc de critica, incerc sa ma corectez :)

      Ștergere
  3. Mairon a facut fix ce faceau puii bunicii mele. Sareau pana reuseau sa manance toti strugurii.
    Ramanea si bunica mea cu uitatul...lung la coardele pline de frunze :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie daca-mi zicea cineva ca si cainii mananca struguri, nu-l credeam. Si n-am crezut ca ii mananca el, desi Lucian mi-a zis ca el e, pana nu l-am vazut cu ochii mei.

      Ștergere
  4. Am avut un caine care manca prune!
    Avea cotetul sub un prun si nici-odata nu erau prune cazute sub pom.
    Pina l-am prins asupra faptului...


    RăspundețiȘtergere
  5. Si acum o informatie stupefianta:
    De la TV5...
    Polonia exporta anual in Belgia 1.800.000 (un milion opt sute de mii) de tone, paine si aluaturi congelate!
    Paine nefermentata complet si plina de aditivi, 100% otravitoare pentru organism.

    La noi in mall-uri oare cate or fi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu vreau sa ma gandesc ce o fi la noi, tinand cont de faptul ca stiu ca atunci cand unele marfuri sunt refuzate de tarile "civilizate", sunt redirectionate in Europa de Est.

      Ștergere
  6. Buna seara, hai ca deja mai am putin si termin curatenia. Daca ma ajuta timpul, de luni incep semanatul, trebuie cineva sa faca continuarea nu.O seara minunata si spor la treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara dl Rosciuc,

      Am facut si eu ceva azi, dar nu prea sunt multumita. Totusi, sper ca maine sa termin.
      Spor si o seara buna :)

      Ștergere