vineri, 14 februarie 2014

Alte noutati :)

Toti cei preocupati de un trai sanatos stiu ca din alimentatia lor nu ar trebui sa lipseasca ouale de prepelita.
Despre aceste oua stim cu totii, cred, ca aduc numai beneficii organismului prin numeroasele proprietati nutritive pe care le au.
Din surse medicale am aflat ca aceste oua contin saruri minerale, lipide, factori antialergici, numeroase vitamine, in special B-urile, dar si A, D, calciu si zinc. 
Adica ele sunt un supliment natural, sunt exact ce avem nevoie pentru a functiona in parametrii optimi.
Am mai aflat ca sunt antialergice, sunt recomandate in anumite afectiuni digestive siii...nu ingrasa :)
.
Nu sunt in masura sa dau sfaturi medicale si nici n-am sa dau copy-paste  la cure cu oua de prepelita, dar sunt in masura sa va anunt o noua colaborare a bucurestenilor mutati la sat cu alti bucuresteni mutati la sat, tot in jud Dambovita, aproape de noi.

Bucurestenii in cauza se ocupa cu cresterea prepelitelor in linistitul mod traditional, cu multa grija si dragoste fata de pasari ( adevarul e ca sunt asa frumoase ca nu stiu cine le-ar putea rezista).


Deci, dragilor, de azi puteti comanda din magazinul nostru on-line aceste bunatati.
Noi am mancat si-s bune-bune!
Nu stiti cum sa le mancati? Noi le-am mancat intr-un mod pur romanesc, fierte, cu sare si mustar super iute, dar am gasit o reteta fara prea multe batai de cap, simpla si rapida aici.
Si-n mod sigur veti gasi foarte multe retete asemanatoare.

8 comentarii:

  1. Arată, într-adevăr, foarte fain. Era de altfel un demers logic să extindeți colaborările. :) O mișcare corectă. Brava!

    RăspundețiȘtergere
  2. e un produs de care sunt interesata, dar as dori o detaliere a modului "traditional" de crestere pt. ca nu stiu cat de sanatoase sunt ouale de la prepelite crescute in baterii si hranite cu concentrate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tocmai d-aia am zis traditional pentru ca-s hranite cu cereale si uruiala, dar sigur, cred ca exista ferme care produc bio, clar vei gasi pe net ceva.

      Ștergere
  3. intre cele doua "extreme" de crestere: cel bio si cresterea intensiva in baterii fara ca pasarile sa vada lumina zilei si hranite cu concentrate, eventual amestecate cu cereale, teoretic ar putea sa fie si modul de crestere traditional ( banuiesc ca voi nu cresteti gainile in baterii si nu le hraniti exclusiv cu concentrate dar nici nu le puteti incadra la gaini crescute bio pt. ca cerealele nu sunt exclusiv bio)

    in ultimii ani mi-au ajuns in fata ochilor mai mult de zece oferte de la ferme de prepelite, toate crescute in baterii, si hranite preponderent cu concentrate, toate avand sloganul de cat de sanatoase sunt produsele lor

    chiar ieri a fost un reportaj difuzat pe Agro TV in care aproape o ora au vorbit cu un crescator de prepelite despre cat sanatoase sunt produsele fermei sale, cei doi (reporterul si crescatorul) fiind filmati in fata bateriilor in care cresteau prepelitele si unde se vedea ca sunt hranite cu concentrate

    poate sunt eu ciudata, dar mi se pare aiurea ca in timp ce in privinta gainilor, trendul este sa se renunte la cresterea in baterii, fiind aceptat de toata lumea ca produsul final nu este prea sanatos, in privinta prepelitelor, cel putin in Romania, nimeni sa nu aiba vreo problema cu a afirma cat de sanatoase sunt produsele unor prepelite crescute in baterii si hranite cu concentrate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. d-aia i-am si spus asa, nu stiam cum sa-l incadrez, pt ca pasarile nu-s crescute cu concentrate, desi au pierderi in modul asta. dar la urma-urmei si ei mananca de acolo,asa ca au ales modul asta.
      inteleg ce vrei sa spui si banui ca si la prepelite o fi aceeasi chestie ca la gaini. daca stau afara si au spatiu larg nu mai produc atatea oua ca atunci cand stau in baterii.
      nu cred ca esti ciudata deloc, din contra.

      Ștergere
  4. Felicitari pentru colaborare si largirea gamei de produse, se cunoaste ca sunteti interesati de un trai sanatos si sa dovediti ca se poate manca curat si fara chimicale.O zi buna sa aveti.

    RăspundețiȘtergere